Pagina's

vrijdag 23 augustus 2013

Giraffe



Op dit moment zit ik in de kleine projecten fase. Het is zomer dus dan is het tijd voor kleine projecten die snel klaar zijn. Deze giraffe was ook een makkelijk en snel project. Ik had me alleen vergist in de kleur wisselingen. Afhechten is niet mijn favoriete bezigheid. Maar het wordt er wel mooi van! Het patroon is hier te vinden. 

maandag 19 augustus 2013

Leeuw



Phildar heeft een tweetal boeken in het Nederlands met alleen maar knuffels om te haken en breien. Deze leeuw staat in één van die boeken: Nummer 813. Het is feitelijk een handpop maar ik heb het lijfje opgevuld en dichtgenaaid zodat het een echte knuffel wordt.

dinsdag 13 augustus 2013

Konijn



Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ook dit gratis patroon van een konijn tegen. Het is erg makkelijk om te maken breien. De benen, het lijf en het hoofd is uit één stuk. Dit heb ik gemaakt toen ik nog aan het begin van mijn brei en haal verslaving stond. Achteraf zou ik andere kleuren hebben gebruikt, misschien ga ik hem nog wel eens weer maken met mooie vrolijke kleurtjes en een echt vestje aan.

woensdag 7 augustus 2013

Beer W



Hoe vinden jullie deze leuke beer? Hij ziet er erg leuk uit maar het heeft heel veel tijd en moeite gekost om hem af te krijgen. Hij is van goedkoop acrylgaren gemaakt, maar hij is behoorlijk groot dus krijg je lange toeren. En dan moet je iedere toer ook goed tellen, wat dus regelmatig mis ging. Kortom ik zou deze niet snel nog een keer maken. Ik had in de planning om ook aan Tijger te beginnen, maar dat is door dit project een beetje veranderd. :-)

donderdag 1 augustus 2013

Troetelbeer



Dit troetelbeertje is gebreid van drops paris garen. De beer is daardoor behoorlijk groot geworden. Dat vindt mijn dochter niet erg, ze kan er lekker mee knuffelen. Het was echter wel zwaar om te breien. Het zijn veel steken op de naald en het breit zwaar omdat het garen zo dik is. Borduren kan ik niet geweldig, het buikje heeft dan ook niet met het juiste plaatje, maar het hartje op de buik maakt het wel een troetelbeer vind ik. Het patroon is van handwerkkist.nl.